Unități școlare Arhiva Orar microbuze Arhiva Achiziții publice Licitații publice Concursuri angajare

Strategia de dezvoltare pe termen mediu şi lung a Microregiunii Ocna Mureş

ceesom.ro

cjalba.ro

prefecturaalba.ro

Anunţuri / comunicate
ale Oraşului Ocna Mureş (septembrie 2012)


2012

2013

2014

2015 • COMUNICAT     |     18 septembrie 2012 - 18:35     |     PR - Oraşul Ocna Mureş

  Cum sunt utilizaţi banii de către unităţile şcolare

  Având în vedere că a început un nou an şcolar şi majoritatea unităţilor de învăţământ reclamă lipsa banilor pentru dotări şi reparaţii, motivând prin faptul că Administraţia Publică nu a virat sumele necesare respectivelor activităţi, Primăria oraşului Ocna Mureş aduce următoarele lămuriri.

  - Grădiniţa nr. 2 Ocna Mureş a primit pentru cheltuieli materiale din bugetul de stat suma de 101.922 lei din care a cheltuit suma de 72.849 lei. De la bugetul local unitatea a primit suma de 40.000 lei din care a cheltuit 33.000 lei.
  - Şcoala "Lucian Blaga" a primit de la bugetul de stat suma de 192.770 lei din care a cheltuit 143.067 lei. De la bugetul local respectiva unitate de învăţământ a primit suma de 53.000 lei din care a cheltuit 24.312 lei.
  - Grup Şcolar Chimie a primit de la bugetul de stat suma de 101.320 lei şi a cheltuit 59.247 lei. De la bugetul local a primit 63.101 lei, din care a cheltuit 47.194 lei.
  - Liceul Teoretic "Petru Maior" a primit de la bugetul de stat suma de 213.880 lei din care s-au cheltuit 137.038,58 lei. De la bugetul local unitatea a primit 75.000 lei din care a cheltuit 18.963,30 lei.

  Sumele primite, indiferent de tipul bugetului, sunt pe tot anul 2012, iar sumele cheltuite sunt cele raportate la data de 12.09.2012. Toate sumele se referă la alocări pentru cheltuieli materiale.


 • COMUNICAT     |     17 septembrie 2012 - 18:04     |     PR - Oraşul Ocna Mureş

  Trageri în poligonul Bogata-Stejeriş, 19-21 septembrie 2012

  Flotila 71 Aeriană comunică faptul că în intervalul 19.09.2012 - 21.09.2012, între orele 10.00 - 19.00, în poligonul BOGATA - STEJĂRIŞ, se vor executa trageri reale în ţinte terestre cu aviaţia.
  Rugăm populaţia să evite zona respectivă în vederea executării activităţilor menţionate în condiţii de siguranţă.


 • COMUNICAT     |     13 septembrie 2012 - 20:38     |     PR - Oraşul Ocna Mureş

  Comunicat către agricultorii ce deţin teren arabil cultivat

  Datorită secetei din anul agricol 2011-2012, Guvernul României a adoptat hotărârea 897/2012 privind alocarea unor ajutoare de minimis, de care pot beneficia agricultorii ce deţin teren arabil cultivat, indiferent că este vorba de persoane fizice, juridice, asociaţii, cooperative sau grupuri de producători.
  Valoarea acestui ajutor acordat de guvern este de 100 lei/ha de teren arabil cultivat, dar nu pentru mai mult de 10 ha, chiar dacă suprafaţa cultivată este mai mare, iar pentru a beneficia de această compensaţie agricultorii trebuie să depună la primării, până în data de 15 octombrie 2012 următoarele acte:
  1. o cerere însoţită de copia după cartea sau buletinul de identitate
  2. dovada contului activ în bancă pentru virarea sumei
  3. pentru cei care nu se află în evidenţele APIA, o adeverinţă eliberată de primărie, care să ateste că, în anul agricol 2011-2012, au cultivat minimum 1 ha de teren arabil
  4. copie a cererii unice de plată pe suprafaţă pentru anul 2012, însoţită de declaraţia de suprafaţă pe 2012, ambele trebuind să conţină sintagma "conform cu originalul", fiind eliberate de centrele locale sau judeţene.

  Sprijinul financiar se acordă pentru fiecare beneficiar într-o singură tranşă, începând cu data de 1 noiembrie 2012. Beneficiarii sprijinului financiar reprezentând ajutorul de minimis nu pot renunţa la calitatea de producători agricoli care exploatează suprafeţele de teren pentru care primesc sprijinul în cauză, pe o perioadă de 3 ani, începând cu anul în care sprijinul financiar a fost acordat.


 • COMUNICAT     |     05 septembrie 2012 - 13:40     |     PR - Oraşul Ocna Mureş

  Comunicat privind Şedinta de Consiliu Local din 30 august 2012

  Hotărârea nr. 112/30.08.2012 privind încheierea unui acord de parteneriat între Consiliul Local al oraşului Ocna Mureş prin Casa de Cultură "Ion Sângereanu" Ocna Mureş, Asociaţia "Raza Speranţei din Ardeal" şi Asociaţia "Tradiţii Uiorene" Ocna Mureş se referă la implicarea de tineri cu vârste cuprinse între 14-25 ani în activităţi de voluntariat în domeniul cultural, în domeniul mediului, în activităţi de conservare a meşteşugurilor tradiţionale şi în activităţi sportive.
  [vezi tot comunicatul]


 • COMUNICAT     |     04 septembrie 2012 - 12:30     |     PR - Oraşul Ocna Mureş

  Primăria şi Consiliul Local Ocna Mureş anunţă traseele şi preţurile ce se vor practica
  în cadrul Serviciului Public de Transport Local, conform HCL 122 din 30 august 2012.

  Vor exista 3 trasee:
  1. Ocna Mureş - Uioara de Sus cu 8 staţii (Ferometal - centru, Monumentul Eroilor - str. N. Iorga, Strada Lungă - Parohia 4, Strada Lungă - fam. Corchiş, Strada Lungă nr. 106, Strada Lungă nr. 152 - bufet, Strada Lungă nr. 192, Strada Lungă nr. 224).
  2. Ocna Mureş - Uioara de Jos - Cistei - Micoşlaca cu 8 staţii (Ferometal - centru, Str. A. Iancu nr. 40, Str. A Mureşanu nr. 42, Str. A. Mureşanu nr. 64, Bufet, Strada Principala - fam. Stoica, Bufet Ilie - Micoşlaca, Magazin Lin&Ema Micoşlaca - centru).
  3. Ocna Mureş - Războieni - Lunca Mureş cu 14 staţii (Ferometal - centru, Strada Cloşca - fam. Maier, Str. M. Viteazu nr. 50, Str. Vadului - Liceul Teoretic, Blocurile ANL, Halta Unirea, Unirea 2 - după intersecţie, Unirea 2 - str. Traian la ieşire spre Războieni, Cetate nr. 8 - fam. Bugnar, Magazin Ferometal, Gara, Fabrica de cărămidă, La Cruce - Lunca Mureş, Centru - Lunca Mureş).
  [vezi tot comunicatul]


 • COMUNICAT     |     2 septembrie 2012 - 10:52     |     PR - Oraşul Ocna Mureş

  Întâlnirea dintre Excelenţa Sa Ambasadorul României în Suedia şi
  Administraţia Locală a Oraşului Ocna Mureş

  Sâmbătă 1 septembrie 2012, a sosit în oraşul nostru o delegaţie compusă din Excelenta Sa Doamna Răduţa Matache, Ambasador al României în Regatul Suediei, Dr. Olivia Costea, Consul Onorific al României în Regatul Suediei, Domnul Constantin Matache, Ministru consilier al Ambasadei României de la Stockholm, Domnul Zoltan Schapira - Consilier artistic al Asociaţiei "Cultură Fără Frontiere", Domnul Anghel Bogdan - secretar al Consulatului Onorific.
  Alături de aceştia au mai fost prezenţi la întâlnirea ce a avut loc la Casa de Cultură a oraşului nostru domnul Adrian Cucui, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba şi domnul Sorin Bumb, administratorul public al judeţului Alba.
  Din partea autorităţilor locale au fost prezenţi primarul oraşului, domnul Silviu Vinţeler, viceprimarul Pavel Gligor Podariu, majoritatea consilierilor locali. Scopul acestei întâlniri a fost iniţierea unei colaborări între judeţul Alba, respectiv oraşul Ocna-Mureş şi regiunea Blekinge, respectiv oraşul Sölvesborg.
  După discursurile introductive extrem de scurte ale doamnei ambasador, ale persoanelor care au însoţit-o în vizita sa în Ocna Mureş şi a oficialităţilor judeţene şi locale, au urmat discuţii libere despre posibilităţi concrete de colaborare între cele două regiuni şi oraşe.
  Au fost scoase în evidenţă posibilităţile de schimburi culturale între Suedia şi Judeţul Alba, prin diferite activităţi specifice: festivaluri care să promoveze valorile locale, expoziţii de carte şi artă, promovarea brandurilor regionale prin acţiuni de prezentare şi popularizare.
  Un alt subiect a fost posibilitatea unei colaborări în plan social, de această dată cu aplicaţie specifică pe oraşul Ocna Mureş. S-a discutat posibilitatea de colaborare pe problemele pensionarilor, a celor defavorizaţi, a şomerilor şi a persoanelor cu venit mic, autorităţile locale urmând a prezenta separat, fiecare dintre aceste situaţii pentru găsirea unor soluţii axate în principal pe exemplul sistemului de asigurări sociale pe care îl are Suedia.
  Situaţia economică a zonei, a oraşului Ocna Mureş, după dispariţia UPSOM, şi a Băilor Sărate a fost un subiect intens dezbătut, crearea de noi locuri de muncă fiind evident prioritate a administraţiei locale. S-au prezentat căile prin care se urmăreşte acest lucru, investiţiile necesare care sunt deja în derulare sau urmează a fi pornite cât de curând. Evident că UPSOM, ca entitate economică aşa cum a existat ea până la închidere, nu va mai putea funcţiona niciodată, oricât ne-am dori acest lucru. În această situaţie singura soluţie viabilă este atragerea de agenţi economici mai mici şi cu activităţi în domenii diferite, pentru a evita reprezentarea economică monoindustrială a oraşului aşa cum a fost ea până acum.
  Cunoaşterea de către administraţia locală a calităţii si cantităţii forţei de muncă disponibile sau care poate fi atrasă în zonă este o necesitate atunci când se doreşte atragerea de investitori. Industria uşoară, prelucrarea metalelor, extragerea sării sunt unele din domeniile de interes pentru dezvoltatorii ce doresc să se extindă în zonă.
  Tot în cadrul discuţiilor despre situaţia economică şi modalităţi de redresare, toţi cei prezenţi la discuţii au fost de acord că realizarea unui Complex balnear reprezintă prioritate de grad zero pentru acest oraş. O astfel de investiţie rezolvă extrem de multe probleme ale oraşului: asistenţă socială, asistenţă medicală, locuri de muncă în activitatea directă a complexului dar şi foarte multe locuri de muncă în dezvoltarea pe orizontală a serviciilor turistice şi de alimentaţie publică ce presupun un astfel de obiectiv.
  Ca o concluzie a acestei întâlniri este că administraţia locală va pregăti fiecare subiect discutat în mod detaliat, pentru ca la întâlnirea din Suedia de la sfârşitul lunii septembrie să se poată discuta concret ce posibilităţi de colaborare există, faţă în faţă cu cei interesaţi de a investi sau de a ajuta comunitatea Ocna Mureş. Întâlnirea din Suedia va avea loc cu ocazia deschiderii Consulatului Onorific din Sölvesborg.
  Întâlnirea de ieri s-a încheiat în jurul orei 20.00, când Excelenţa Sa doamna Răduţa Matache, ambasador al României în Regatul Suediei a plecat spre Cluj.
i s t o r i e .   c u l t u r ă .   d e z v o l t a r e .

Ocna Mureş   |   Uioara de Jos   |   Uioara de Sus   |   Războieni - Cetate   |   Cisteiu de Mureş   |   Micoşlaca

vizite pe site:     |     ultima editare: 02 March 2015 18:27:38.     |     versiune site primariaocnamures.ro 1.12 beta (iulie 2012)